Shoes


Idag har jag shoppat nya skor, och dessutom två kjolar för 20 kr styck på Monki. En i hemska pastellfärger, och en med massa vita volanger. Perfekt om jag ska klä ut mig till flugsvamp, tänkte jag och slog till.

Skorna däremot är en helt okej kopia av de jag egentligen tänkt köpa. Men de får duga!
Jag känner mig så otroligt rik, Csn har förändrat mitt liv





Sista gången vi ser på film tillsammans.

Théoden håller på att dö.
Jag: kolla, han är helt blå i ansiktet
Viktor: mm
Jag: han har syfilis
Viktor: tyst
Jag: Men vad heter det? Inte könssjukdomen
Viktor: inte fan vet jag, håll tyst han dör ju
Jag: Men lilla Ida får den
Viktor: Jag har inte sett Lilla Ida
Jag: Syfus!!
Viktor: Tyfus, håll käften nu

23.50

Kollar på sagan om konungens återkomst.

jag: hur gör dem hoberna sådär små egentligen?
viktor: de går på knä
jag: va??
viktor: jaa det är sant
Jag: hur blir det så där många orcher? Är det skådespelare allihop?
Viktor: Det är datagjort...
Jag: Va?
Viktor: Borgen med.
Jag: VA?
Viktor: Ja de krigar mot en grön duk som de sen sätter in allt på
*en drake kommer flygande*
Viktor: Ja maja, den med...

What the fuuuuck


Det är något konstigt med min kropp. Ungefär varannan dag får jag superont under revbenen och kan inte dra in tillräckligt med luft för att lungorna typ exploderar. Det är tydligen någon nerv som är ikläm vad jag har hört. Det räcker oftast med att ta ett riktigt ont, men djupt andetag för att det ska gå över

Men sen finns även en konstig smärta.. Den sitter antingen på höger eller vänster sida, under revbenen. Jag får så jävla ont där, och måste trycka på det eller sitta ner och kura ihop mig för att försöka att inte känna något. Skitont gör det verkligen! Jag behöver nästan ligga i fosterställning och SLÅ på mina revben.

Det konstiga är att nu kommer det mest när jag varit bland mycket folk, under en lite längre tid. Bland annat på viktors senaste spelning och på Studenternas eftersläpp. Det är ALLTID när jag är bland andra, aldrig har jag varit ensam. Är det nånslags panikångest eller? För jag tycker verkligen inte att det är JOBBIGT att umgås. I fredags hade jag skittrevligt och stod och pratade, när det plötsligt sticker till och jag måste sätta mig ner på marken och kura ihop mig.

Har verkligen ingen aning om vad det här är. Har haft dessa problem sen jag gick i åttan, typ.. Väldigt märkligt är det iallafall.

Dont you just love goodbyes?


In a big, big way
I am really small
I get off my feet
But i'm still distant


Just Love.

 

 


-

Heaven knows i am miserable now.


Fejkdockan

Ni vet en del grejer som man bara inte kan glömma? Sådana där konstiga detaljer som man lägger på minnet utan någon speciell anledning.

Inatt träffade jag Fejkdockan. Någon av er som läser min blogg vet vem jag menar. Ni andra kommer aldrig förstå. Hon åt en chokladboll, fick kokosflingor på läpparna, och hon hade hela armarna fulla med armband. Det var plastelefanter på ett.

Inatt var hon och jag och Stinalee och Kenza i Malmö. Vi snodde massa saker på ett varuhus, posade och åkte bil fast ingen hade körkort.

Det första jag sa när jag vaknade var "Fan, jag hann inte ens lägga upp bilderna på bloggen".

Men jag träffade Fejkdockan!


En framtidsvision


Jag älskar den här bilden, trots att den är hur ful som helst.
Det var från förra sommaren när jag hade nånslags friperiod från ätstörningen och bara var allmänt glad.
Jag och viktor åt brownies och glass till frukost och jag såg ut som ett litet tjockt rufsigt troll.

Tänk om jag kunde göra så igen, bara ta ett lov från anorexin. Det vore nått.



Vad vet du om kärleken förrän du förgäves hatat den?

Och vad vet du om hur hjärtat kan bränna
för kärlek som aldrig kan dö men inte heller leva?

Jag kan inte med ord beskriva hur jag känner mig nu. Vill inte heller att någon ska veta egentligen. Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle känna såhär, någonsin.

Just nu känner jag nån slags likgiltighet inför allting. På fredag ska jag på vägning. Jag har inte vägt mig på.. länge. En månad kanske? Jag vet inte vad jag väger, jag tror inte ens jag vill veta. Mitt mående är så jävla beroende av de där siffrorna, och när de visar ÖVER 50 så kommer jag hata min kropp, jag vet det, även om jag faktiskt inte tänker på det speciellt mycket.

Jag känner just nu att jag kan acceptera min kropp och kanske någon gång till och med vara stolt över den. Kanske nån gång. Jag har samma klädstorlek som när jag var som smalast, och DET ÄR MAX 5 KILON jag gått upp sen i vintras.. Liksom.. Åhh.

Nej nu ska jag vara tyst. Tänka på något annat. Om det går.

Du måste va sjuk, sjuk sjuk sjuk


Behöver jag säga mer?

Det är så logiskt, alla fattar utom du

 
För första gången sedan berlin februari 2008 blev jag ikväll full. Med min medicinering krävdes knappt en shot och sedan var jag partyt herself. Det var en mycket bra kväll, även om jag säkert hade haft lika kul nykter.

Jag är dessutom så himla lättlurad. Dock vet jag inte om detta ÄR ett skämt eller inte.. Hur som helst stod jag och Branko utanför NH, då hans vän kommer fram. Han börjar berätta för oss om hur han sökte till nån slags gala där man ger pris till hjältemodiga insatser under året. Den här killen påstod att han räddat eni familj från att bli mördad. Han gick förbi ett hus, och hörde massa skrik. Inne i en lägenhet hade en familj just fått beskedet om att enbart mamman och barnen fick uppehållstillstånd, och inte pappan. Pappan ska då ha blivit helt galen och försökt slå ihjäl sin familj med en hammare och en kniv. Denna modiga kille ska då ha hoppat in genom den öppna balkongdörren, och räddat familjen som hade fått stryk av sin pappa med hammaren.

Jag fattade verkligen inte om det var på riktigt eller inte. Detta är alltså samma kille som brukar klä ut sig till tjej för att han anser sig ha sådana perfekta kuksugarläppar. Hm..

We got coca cola veins


Nu ska jag ut och dricka coca cola och dansa!


How soon is now?

There's a club, if you'd like to go You could meet somebody who really loves you So you go, and you stand on your own And you leave on your own And you go home,

and you cry
And you want to
 die

I don't dream about anyone except myself

Jag har fått höra många saker som gjort ont under mitt liv, men ingenting har gjort så ont som dessa kommentarer.
Jag gör ingen hemlighet av att jag är sjuk och att min kropp är sjuk. Jag är inte uppe i min naturliga vikt och har inte heller den här kroppen normalt.

Att sen få kommentarer om människor JAG KÄNNER som: "jag är avundssjuk på din kropp", "önskar jag kunde se ut som du" etc får mig fan att börja tjuta. Jävla idioter.

Det är ett slag i ansiktet att få höra sådant. Att ni sitter och läser min blogg där jag försöker att berätta hur jävligt jag mår på grund av mat och utseende, och så är ni avundssjuka på hur jag ser ut. Ni är fan inte kloka om ni inte skäms. Hur kan man säga så till mig? Att man avundas en ätstörd person som har sönderfrätna tänder och som spyr tills det blöder ur halsen. Ett jävla hån mot mig och det jag försöker förmedla.

Jag pratade med min behandlare om det här. Hur man ska ta det.
- Prata inte med dem, Maja. Du lever ditt liv och gör inte dem till en del av det.


Konstiga matvanor

Jag tänker mycket på det där, när är man egentligen frisk? Är det när man äter som en frisk, normal människa? Eller är det när man äter lite eller mycket, beroende på vad KROPPEN vill ha och inte hjärnan? Jag vet faktiskt inte. Jag känner mig ibland friskare och friskare, jag kan sitta med mina studentkompisar och skratta och lyssna på dålig musik, UTAN att få ångest över vad jag ska äta till middag eller när jag ska äta.

Men en sak som jag är säker på är riktigt sjukt är de konstiga matvanorna. Jag har haft med matlåda till skolan när det varit  att äta lunch ute. Tycker fortfarande det är jobbigt att äta mat jag inte sett blivit tillagad. En kompis påpekade det; Du äter ju SAMMA SAK varje dag.

När man är frisk slutar man med de här konstiga grejerna. jag komimer sluta späda ut minimjölk med vatten, mäta upp min kräm innan jag äter, och jag kommer sluta äta samma mat varje dag.

Vet ni?
Igår åt jag och viktor på Yogi, en indisk resturang. När vi skulle beställa så valde jag blandade grönsaker i nån gryta. Sen råkade jag se att de hade helt vanlig sallad till förrätt. Jag frågade vad den innehöll och han sa "en vanlig kall sallad..." Jag började ändra mig, sa "jag tror jag..tar en... sån... Nej, jag tar blandade grönsaker"

Det var så skönt at kunna ta det JAG ville, och inte det som jag kände att jag BORDE.

Hur länge sedan som helst. Iaf 1,5 år





Tycker ni också ibland att det är konstigt att se sig själv på kort? Jag har ju faktiskt ingen aning om hur jag faktiskt ser ut. När jag kollar mig själv i spegeln försöker jag väl lägga på något slags snyggt fejs som gör mig lite gladare. Men ibland blir jag helt chockad när jag ser mig själv. Jag har så förvrängd bild av mig själv att det blir så absurt att se den motbevisas. Trots att jag SER att jag inte är jättetjock så låter jag mig inte övertalas av ett foto. Jag menar.. Klart kameran kan dra av 20 kilo.. Eller?

Ännu värre är det förstås med riktigt hemska bilder på mig. Jag har nu förstått att jag MED FLIT ska göra mig ful, för att kunna skylla på det. "Höhö, visst är jag ful men jag gör ju en grimars.."

Bra exempel:



Time crushes us


 and nothing gold can stay,
 whether it's the things we lose
or the things we give away.
I miss those times.
I wish that I would relive those days,
 but like sand through our fingers
 they just slip away.


Anorexi idag igen.

Idag var jag på en föreläsning angående grupparbeten. Föreläsaren tog upp ämnet konflikter.

Begreppet Konflikt defineras enkelt "När en part har en önskan som är så pass stark att den inte går att släppa, och en andra part blockerar möjligheterna till att önskan ska tillgodoses"

Det är ju precis det som händer i mig, varje dag. Varje dag kämpar en del av mig för att slippa så mycket av alla måltider som möjligt, medan den andra parten försöker förhindra att det händer. Mitt förnuft säger åt mig att jag DUGER, att mitt värde inte blir högre ju smalare jag är. Men samtidigt kämpar ju det så kallade "Detet" för att svälta och anpassa mig efter det jag tror att andra vill ha.

Hur fan ska man tackla det? Nog för att Detet bara blir svagare hela tiden och Överjaget tar kommando så står jag där mittemellan och vet inte vad jag ska ta mig till.
Vem i hela världen kan man lita på?

21.28

Viktor: Att springa ihjäl sig måste vara värsta döden. Eller att brinna..
Jag: Jag skulle skjuta mig. Eller hänga mig!
Viktor: Fatta hur ont det gör att hänga sig.
Jag: Vad väljer du då?
Viktor: Jag vill falla skithögt... Från ett flygplan. Då har man ju kul den sista stunden
Jag: Va?
Viktor: Jaaa liksom Wiiieee jag flyger, det är ändå kört, wiiie
Jag: Jag skulle ta en överdos
Viktor: Typiskt dig, så himla mesig. Piller är för mesar

Samtalsämnena börjar tryta....

Does peace come along with the age?

För ett halvår sedan ville jag ta livet av mig. Kommer just nu inte ihåg senast jag kände så. Det där verkliga livs-hatet. Det är som bortblåst. Så himla skönt!

Det känns faktiskt som att jag kommer klara det här, stunder som den jag har just nu. Det är verkligen en stor skillnad från i vintras, även om inte vikten inte ökat med mer än ett par kilon. Men jag känner mig annorlunda, på insidan!

Jag kan känna mig fin. Jag kan känna att killar ger mig komplimanger för att de tycker att jag är snygg och inte för att driva med mig, jag kan känna att Viktor faktiskt tycker om mig även om jag känner mig fet, jag vet att mina kompisar inte kommer att äcklas av mig.
 
Jag är så himla lättad. Det känns faktiskt som att det kommer fungera. Idag pratade jag och Viktor dessutom om en av de jobbigaste sakerna med maten, och det ska vi båda försöka se till att ordna. Det känns hur skönt som helst. Kan inte förstå att jag har en så förstående pojkvän, herregud, jag är ju ett psykfall för det mesta. Han kanske har nån hjärnskada? Måste kolla upp det.

Hur som helst avslutade jag och viktor dagen med att gå ut och äta på Yogi, en indisk resturang. Och vet ni? Om mindre än ett halvår kanske vi är där! Vi funderar på att åka dit över jullovet, härligt som tusan!

Snyggt raggningsförsök part 2

Ölfest igår. Jag satt och rökte på en bänk.

Kille: ööh, jag kan inte få en cigg?
Jag: jag har inga men du kan få resten av min... eh
Killens kompisar: Du ska inte ge honom cigg
Jag: Men han ser snäll ut
Killen: Jag är snäll. Men jag borde inte röka
Jag: Som jag
Killen: Du borde röka men är inte snäll
Jag: Nja..
Killen : Jesper förresten
Jag: Maja. Vilken fin overall.... Går du lärare?
Killen: NEJ FYFAN, alla lärare är så jävla prettiga och försöker leka så jävla spexiga, dem är säkert pedofiler allihop som bara blev av med oskulden sent i livet och sen försöker ge igen på samhället genom att våldta småbarn. Jag går MASKINIST. Själv då?
Jag: Lärare....
Han: åh fan..

Anorexin.

Ibland går det lite över styr, på senaste tiden har jag lyckats tänka ganska förnuftigt.
Men igår hände något ganska vanligt ändå. Jag antog att problemet var min vikt och mitt utseende.

En kille i vår klass har "giltiga skäl" att byta klass. Det är svårt att byta klass och krävs goda skäl.
Jag var tvungen att gå ut ur klassrummet och gråta,
Den här killen var alltså tvungen att byta klass för att han inte stod ut med hur tjock och äcklig och ful och motbjudande jag var. Och det var ett giltigt skäl! Herregud, jag kommer att få gå i en egen klass för ingen kommer vilja stå ut med mig eller prata med mig eller stå nära mig, och det går ju inte ens för jag är så fet att alla måste stå minst två meter från mitt ansikte.


Trodde jag såklart.
Men efter lektionen pratade han med mig, sa att vi kanske ses senare på festen.
Det var inte jag som var för tjock. Han hade andra skäl.
MEN VARFÖR SKA ALLT SOM GÅR FEL HA MED MIN JÄVLA VIKT ATT GÖRA?

Ölfestival

Snart ska jag på ölfestivalen. Viktor säger att jag ska "ut och porra mig"

Vi får se hur det blir med både öl och porr, men dit ska jag iallafall strax

Lågstadie-luggen

Idag skulle jag nog kalla mig själv snygg, om man bortser från luggen som är något för kort,

Money money money

Idag kom mitt första CSN-bidrag, så drygt 12000 på kontot. Jag har aldrig haft så mycket pengar. Hur beter man sig? Jag och Ulrika kom senare fram till att ju mer pengar vi har, desto snålare blir vi.

Vid elva i förmiddags, träffade jag Sanna, Anna och Niklas som utgör min basgrupp i klassen. Vi skulle sammanställa ett grupp-kontrakt för våra kommande grupparbeten.. Det blev mer skitsnack och sådant på Espresso House, även om kontraktet till slut blev klart.  Niklas berättade bland annat att han skrivit hela sitt Projektarbete, jättepackad, dagen innan redovisningen. Haha! Underkänd men ändå..
"Jag skriver som bäst när jag är full"... Ser fram emot våra samarbeten!

Senare mötte jag upp med Viktor och Ulrika, vi tog bussen till Ikano och Ikea. Där köpte jag ett par jeans som jag lyckades tappa bort inne på Ikea, men som återfanns efter att jag gråtit två gånger. Trodde verkligen inte att JAG kunde tappa bort något jag shoppat, hur tankspridd får man va?

Viktor köpte en ny dator, vi handlade massor på Ikea, och sen mat på Willys.
(jag köpte även en tröja, en halsduk och en mössa)
Hyra, någon?

Snyggt raggningsförsök

var på förfest. blev raggad på. schysst.

Han: Maja... Har du några vegetariska BIFFAR att bjuda på?
Jag: mm bjud hem mig på middag så ska jag laga mat åt dig
Han: Jag lovar.. Om du tar ut den där ringen i näsan
Jag: Varför?
Han: Så jag kan pierca dig i bröstvårtan i stället
Jag: Du ska va glad om nån ens ligger med dig mot betalning


Jag och Myggan skrattade nästan hela vägen hem.

Look how they shine for you


















I just don't know what to do now

Vet inte längre. Ska jag egentligen skriva om hur jag mår?
Hur det går? Jag vill peppa er alla, få er att haja att det finns hopp.

Men just nu känns det knappt så. Inte med maten i alla fall. Eller ja, jag vet ingenting egentligen. Skolan känns helt underbar och människorna där känns så jävla välbehövda just nu. Behöver komma bort lite. Få visa mina andra sidor för någon. Jag undrar om dem kommer förstå någon gång? Äh, jag har iallafall sagt det till två stycken. Mina terapeut och jag har pratat om det där, om man ska berätta eller inte. Vi kom fram till att om någon kommenterar min kropp, alltså min vikt, så ska jag säga det.

Vad tycker ni om det? Ska man berätta det?
Jag tycker oftast att det varit skönt att berätta det. Alltså, det finns många som säger att jag har så fin kropp och liknande, precis så som jag tänker om de flesta andra tjejer. Om de berättade för mig att de hade ätstörningar tror jag att jag hade fått en helt annan syn på dem. Jag hoppas också att jag kan ändra andras syn på sina kroppar, kanske slutar den som frågar att banta, för att lycka inte sitter i vikten. Jag hoppas iallafall det, lite naivt, men ändå. Vad tror ni?


Precis vad jag behövde part 2

Min fulla faster tar mig mig runt låret.
Hon: Du måste ÄÄÄÄÄTAAAAA, maja
Jag: Ehhh jaaaaaaa
Lollo: *kramar mig* Du är alltid fin som du är maja.

När kapporna vänder efter vinden <3

22

Mina föräldrar har stor fest ikväll. de har hyrt en folkpark. det är sant. det är 40årskris.
 
Ikväll ska jag dansa till Staten och Kapitalet. Sälja öl till Flyktsoda

Ta mig i land
Sätt mig i brand
ibland
ibland
ibland

Precis vad jag behövde

Träffade en gammal klasskompis mamma idag innan föreläsningen
 
Hon: Gud Maja, är det verkligen du på det där hemska studentfotot i katalogen?!
Jag: Ehh..  Jaa... I rutig klänning
Hon: Det var ett ftörfärligt foto
Jag: Ehh ja.. Jag såg ... drogad ut..
Hon: Ja och du såg ut att väga MINST 100 kilo!
Jag: Ehh....
Hon: Måste rusa, hälsa mamma!
Jag:  WUÖÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ gråt

Ett nytt liv, typ

Varken min mobil eller bredbandet har funkat de senaste dagarna, då 3-masterna varit trasiga...

Men nu är jag här! Allt omkring mig känns superbra just nu. Jag har världens roligaste människor att umgås med, och jag vet att det kommer bli tre sjukt bra år. En 23årig Norrlänning vid namn Mattias Mygga är så nära man kan komma min hemliga soulmate. Jag har nog aldrig skrattat så mycket med en människa tidigare


Eller okej, Linnea: Kommer du ihåg Saga på stationen? DET var kanske världens roligaste människa, när hon målade en teckning till ekorren och hela den dagen... HON är världens roligaste.. men näst henne!

Idag är det en föreläsning om en timme, sen är det disco ikväll och kaaaanske kan jag få biljett, trots att det är försent.

kraaaaaaam

Till Anonym:

Jag pluggar i Linköping, det tar inte ens tio minuter att cykla till universitet från lägenheten, så det är perfekt. Även om det vore kul att se en ny stad.. Jag har åtminstonde en ny cykelväg!

Anorexi-tävlingen

Jag vet inte hur ni andra känner, men för mig har ätstörningen alltid varit en tävling.
Jag var aldrig snyggast, aldrig roligast, aldrig socialast eller trevligast. Därför ville jag iallafall bli smalast!

Jag har alltid varit en tävlingsmänniska. Jag fuskar ofta i spel, när jag kan. Jag har haft svårt att acceptera att någon annan är bättre än jag. I och med anorexin kan jag tänka "okej, hon är roligare, men jag är iallafall smalare".
Jag vann på min vikt, liksom.

För att bli frisk måste man förstå att det inte är en tävling. det handlar inte om vem som är smalast, vem som äter minst eller vems bmi som är lägst. Anorexi är en tävling som inte går att vinna. Man kommer alltid vara sin största konkurrent, kommer aldrig vara nöjd med sina prestationer trots att man sedan länge nått sitt egentliga mål. Man höjer hela tiden ribban. Man vill alltid hoppa lite högre.

Jag försöker att "vara bäst" på annat. Små helt orelevanta saker, för att slippa "vara bäst" på att äta minst. Idag hade vi Nollning och det var några lekar, och bara för att visa mig att jag KAN VARA BRA PÅ ANNAT, och jag lyckades vinna åt mitt lag! Man måste hitta sådana små kryphål, kunna känna sig stolt över sig själv och inse att man inte behöver vara bäst på allt för att det ska kännas bra.

You look great. Thanks



Nu känns allt så bra, och dessutom så ska jag köpa höstskor som är så fina, så fina!




idag och tre,5 år framöver

Idag var min första dag på lärarutbildningen.
- Är du Stinalee?
- Eh.. Nej...


Det känns bra. jag tror det kommer bli superbra faktiskt. Skitbra. Mmm

I will never leave until the day I do

Det är så mycket som har hänt de två senaste veckorna. Saker jag kommit till insikt med, hemska saker jag gjort och bra saker jag gjort.

I Spanien träffade jag tre norska bröder, som aldrig ville sluta leka med mig. fyra, sju och nio år var dem, kanske de sötaste jag någonsin sett. Jag frågade varför de bara var där med sin pappa och de sa att deras mamma var död.
Jag drömde mardrömmar om nätterna att det var jag som dog och lämnade mina egna barn ensamma, att jag dog ifrån dem pågrund av ätstörningen och att jag aldrig fick se dem växa upp. Det gjorde så jävla ont och det gav mig ju såklart lite ork och lite styrka för kämpa så att jag inte kommer behöva dö i förtid.

Maten i spanien gick annars inget bra. Spydde upp det jag åt, och inte mycket som var kvar. Nu är jag några kilon i från min förra målvikt och det är ju såklart ett misslyckande men jag försöker att intala mig "det är bara vatten som försvunnit, det kommer snart på dig igen". Samtidigt blir det ju en slags trigger, jag vet att jag inte förlorat


when she talked about the fall, i thought she talked about the season


Hold on






Nya tag

Det enda som inte gick bra i Spanien var maten. Jag inbillar mig väldigt lätt att jag är starkare än vad jag är och att sjukdomen är svagare. Visst finns det tillfällen när det stämmer, men inte under den senaste tiden.
Visst är det skitbra att utmana sig själv, men för mig är det ohållbart om jag ständigt misslyckas. "klaaaart jag kan äta en macka" tänker jag, men samtidigt så vet jag ju att jag inte klarar det.

Jag ställer för höga krav på mig själv, mina mål är orimliga och jag måste ta dem i små steg. Jag blir inte frisk över en dag, det funkar inte så.


Home Sweet Home

Jag är hemma, efter fjorton dagar i 40 grader sol.

Jag har blivit brunett, förälskat mig i ett norskt barn och bränt mig. Allt är bra, helt enkelt!


Det är visst nån som är tillbaka...

Inte i Sverige, men hos nån knäppis som har dator iallafall..

Men jag lever, tro inget annat.

RSS 2.0